Tidrapportering på nätet med Jobbtimmar.se - läs mer här!

Valet i Israel - kampen för landet påverkar oss

« Fler artiklar


Bildtext: (Valet i Israel - kampen för landet påverkar oss)

Publicerad tisdagen den 19 februari 2019.

I ett laddat bönebrev från Lars Enarson får vi dagsaktuell information om läget i Israel inför valet i april. Det verkar stå mellan elitpolitikern Netanyahu mot ett block av nationalister i ett högerblock. För oss svenskar är detta något som pressen lärt oss är negativt men som faktiskt är en biblisk och bra princip.

Hur utgången blir kan säkerligen påverka Sverige även om vi redan bränt våra diplomatiska broar tack vare sittande regering...

Här nedan är nyhetsbrevet i sin fullo.


“Blås i horn på Sion, låt larmet ljuda på mitt heliga berg.” (Joel 2:1)


Den 9 april går Israel till val. Det ser ut att bli en riktig rysare så vi behöver verkligen fortsätta att be.
 
Netanyahus Likud parti leder i mätningarna med minst 30 Knesset platser. Chefen för Högsta Domstolen har emellertid meddelat att han kommer att ge besked före valet om han kommer att åtala Netanyahu för korruption. Detta kommer naturligtvis att i högsta grad påverka valutgången.
 
Det nya Israeliska Motståndskraftpartiet lett av den tidigare överbefälhavaren för Israels armé, Benny Gantz ligger på andra plats med runt 22 platser. Om partiet går samman med att annat vänstermittenparti, Yair Lapids Yesh Atid, kan de tillsammans förmodligen bli större än Likud och eventuellt få uppdraget att bilda nästa regering.
 
En sådan regering kommer med största sannolikhet att släppa fram President Trumps fredsplan, inklusive en palestinsk stat och tvinga tusentals judiska bosättare från sina hem.
 
Netanyahu talar just nu väldigt positivt och inställsamt till alla högerväljare. Men vi vet av lång erfarenhet nu att det brukar ändra sig ganska snabbt efter ett val.
Två saker kommer att kunna rädda de judiska bosättningarna. Det första är om det nya högerpartiet, lett av Naftali Bennett blir tillräckligt stort, vilket vi skrev om i förra månadens bönebrev.
 
Ayelet Shaked, som är vice ordförande i det nya partiet, är idag Israels mest populära politiker. Hon har sagt att valet kommer att stå mellan en regering ledd av Netanyahu och Gantz som kommer att släppa fram Trumps fredsplan eller en regering ledd av Netanyahu och Bennett, som kan säga nej till att ge bort en del av Guds eget Land till terrorister.
 
Det andra som förmodligen kan bli ännu mer avgörande för utgången, är om fem religiösa småpartier på högerkanten lyckas gå samman och bilda ett gemensamt block. I de senaste mätningarna ser ingen av dessa partier idag ut att lyckas komma över minitröskeln på 3.25%, vilket betyder att alla deras röster kommer att vara bortkastade. Tillsammans skulle de emellertid kunna få ända upp till 13 platser i Knesset och bli ett av de största blocken.
 
Detta är därför ett stort böneämne just nu, eftersom en sådan sammanslagning behöver ske senast 21 februari. Låt oss ropa ivrigt till Gud om ett under så att de fem partierna eller åtminstone tre eller fyra av dem går samman. Tillsammans skulle de religiösa högerpartierna och Bennetts nya högerparti kunna bli tillräckligt stora för att förhindra bildandet av en palestinsk stat. Bennett har förklarat att han inte kommer gå med på att sitta i en sådan regering.
 
Vi skriver till er som är väktare på Jerusalems murar och manar er att stå i gapet och be för Israel nu inför det kommande valet den 9 april.

Den senaste dödliga terrorattackenFörra veckan knivmördades Ori Ansbacher, en 19-årig judisk flicka strax utanför Jerusalem av en palestinsk terrorist från Hebron. Hon hade gått ut för att ta en promenad i ett skogsparti när hon blev överfallen, våldtagen, halshuggen och uppskuren med kniv.
 
Mördaren som redan arresterats har på plats redogjort för hur han utförde det grymma våldtäktsmordet, hånleende inför kamerorna. Han förklarade att han enbart gjort vad som förväntas av honom som palestinier och att han önskat bli en martyr eller att få sitta i israeliskt fängelse. Han kommer nu att garanteras en stor lön för resten av livet utav den palestinska myndigheten, en lön som vida överstiger en vanlig palestinsk arbetares.
 
Palestinsk TV har hyllat mordet med att spela en sång med bl a texten: ”Vi har låtit dem få smaka på sorg – ett ben i halsen på sionisterna.” Oris sista ord på Facebook handlade om att hon uppmanade alla att göra allt för att uppnå fred.
 
Mordet har helt naturligt upprört alla i Israel och flera har begärt att det utmäts dödsstraff för terroristen. Mordet har emellertid förbigåtts med total tystnad av alla större medier.
 
USA har nyligen antagit en lag som gör det möjligt att ställa alla myndigheter som får ekonomiska bidrag från USAid inför rätta i amerikansk domstol om de ger bidrag till terrorister som mördar civila. Palestinierna har svarat att de därmed tackar nej till vidare ekonomiskt stöd från USA. Man vill med andra ord hellre uppmuntra terrorister, än att hjälpa sin egen befolkning att få det bättre. Samtidigt har de vänt det hela mot USA i stället och klagat över att USA nu beslutat sluta stödja den palestinska myndigheten.
 
Vi ber att Gud ska trösta de sörjande i Israel efter det fruktansvärda mordet på den 19-åriga Ori och använda det till att förhindra ett nytt Oslo-avtal via President Trumps fredsplan. En myndighet som satsar tre miljarder kronor per år på att stödja sådana som mördat judar förtjänar inte en egen stat.
 
“Ty se, i de dagarna och på den tiden, när jag gör slut på Judas och Jerusalems fångenskap, skall jag samla alla hednafolk och föra dem ner till Josafats dal. Där skall jag hålla dom över dem för mitt folks, min arvedel Israels, skull, som de har förskingrat bland hednafolken. De har delat mitt land.” (Joel 3:1-2)

Av: Jesussajten.se.


325 besökare har läst artikeln sedan den lades upp.

Skicka in din story också! Klicka här.

Dela med vänner!

Senaste artiklarna....

Läget trappas upp i Iran - pansarvagnar på gatorna - hundratals döda

Inskickad av: Jesussajten

Censuren i Iran håller i sig och i skrivande stund är det 90 timmar sedan invånarna kunde gå ut på internet och göra det du och andra gör nu. Läsa Twitter, Facebook och prata med vänner verka...

Läs hela artikeln...

#IranProtests håller på att förvandla Iran - tyst i Sverige - varför? Politiska skäl?

Inskickad av: Jesussajten

Det är nu 4:e dagen på protesterna i Iran som har hashtaggen #IranProtests på Twitter. Det är fullt med videos och nyheter men media i Sverige är förvånansvärt tysta. Till en början kan man a...

Läs hela artikeln...

Revolution i Iran? Över 200 demonstranter ihjälskjutna av regimen - bensinpriset höjt 200%!

Inskickad av: Jesussajten

I något som börjar se ut som en revolution i Iran har i skrivande stund över 200 personer fått ge sitt liv i demonstrationer mot regimen enligt källor på Twitter och officiella iranska uppgifter...

Läs hela artikeln...

Israel under massiv raketbeskjutning efter anti-terrorkampanj

Inskickad av: Jesussajten

Nytt: Följ raketlarmen direkt till höger! Senaste: Eldupphör verkar vara igång även om sporadiska raketattacker sker. Följ uppdateringen för händelseutvecklingen i Israel! För andra da...

Läs hela artikeln...

Massiv attack mot Syrien av Israel – 12 mål utplånade i effektiv attack

Inskickad av: Jesussajten

I en ny video av Amir Tsarfati (nedan) får vi insiderinformation från vad som händer i Israel och runt omkring landet. I en video den 2 juli 2019 får vi reda på att i senaste attacken mot Syrien ...

Läs hela artikeln...

Bli en av 10000 bedjare för Sverige?

Inskickad av: Jesussajten

Vi hoppas du vill ta en stund och komma med också! Fler och fler anmäler sig redan! Känner du att du vill stå upp och bedja för Sverige och dess situation finns ett bra alternativ: bönerörel...

Läs hela artikeln...

Stora översvämningar i Iran - ingen statlig hjälp till medborgarna men stöd till terror

Inskickad av: Jesussajten.se

Under de senaste dagarna har det varit stora översvämningar i södra Iran. Dessa nyheter verkar dock inte nå ut till så många och styret i Iran har inga större ambitioner på att hjälpa de utsa...

Läs hela artikeln...

Massivt Israeliskt svar på Hamas terrorraket - 4 timmars attack mot Gaza

Inskickad av: Jesussajten.se

På kvällen den 25 mars slog Israel till mot Gaza i en offensiv från luften, flera timmars attack pågår och en vapenvila rapporteras vara igång 24:00 svensk tid. Hamas sköt på morgonen en r...

Läs hela artikeln...

Börjar ett konservativt block formas? - Både positiva och negativa tecken...

Inskickad av: Jesussajten.se

Ännu en bönehelg för Sverige och har gått av stapeln i Uppsala där Lars Enarson har lett 3 dagar av bön för Sverige och Israel. Totalt samlades runt tusen deltagare på de tre mötena och et...

Läs hela artikeln...

Klimatreligionen avslöjad - Jan Sköld talar på Eldskonferens 2019

Inskickad av: Jesussajten.se

Lider du av klimatångest och annan klimatpåverkan via TV och politik? Då bör du lyssna på bibellärare och profeten Jan Sköld som tar upp den senaste religionen att nå världen: Klimatreligione...

Läs hela artikeln...