Tidrapportering på nätet med Jobbtimmar.se - läs mer här!

Valet i Israel - kampen för landet påverkar oss

« Fler artiklar


Bildtext: (Valet i Israel - kampen för landet påverkar oss)

Publicerad tisdagen den 19 februari 2019.

I ett laddat bönebrev från Lars Enarson får vi dagsaktuell information om läget i Israel inför valet i april. Det verkar stå mellan elitpolitikern Netanyahu mot ett block av nationalister i ett högerblock. För oss svenskar är detta något som pressen lärt oss är negativt men som faktiskt är en biblisk och bra princip.

Hur utgången blir kan säkerligen påverka Sverige även om vi redan bränt våra diplomatiska broar tack vare sittande regering...

Här nedan är nyhetsbrevet i sin fullo.


“Blås i horn på Sion, låt larmet ljuda på mitt heliga berg.” (Joel 2:1)


Den 9 april går Israel till val. Det ser ut att bli en riktig rysare så vi behöver verkligen fortsätta att be.
 
Netanyahus Likud parti leder i mätningarna med minst 30 Knesset platser. Chefen för Högsta Domstolen har emellertid meddelat att han kommer att ge besked före valet om han kommer att åtala Netanyahu för korruption. Detta kommer naturligtvis att i högsta grad påverka valutgången.
 
Det nya Israeliska Motståndskraftpartiet lett av den tidigare överbefälhavaren för Israels armé, Benny Gantz ligger på andra plats med runt 22 platser. Om partiet går samman med att annat vänstermittenparti, Yair Lapids Yesh Atid, kan de tillsammans förmodligen bli större än Likud och eventuellt få uppdraget att bilda nästa regering.
 
En sådan regering kommer med största sannolikhet att släppa fram President Trumps fredsplan, inklusive en palestinsk stat och tvinga tusentals judiska bosättare från sina hem.
 
Netanyahu talar just nu väldigt positivt och inställsamt till alla högerväljare. Men vi vet av lång erfarenhet nu att det brukar ändra sig ganska snabbt efter ett val.
Två saker kommer att kunna rädda de judiska bosättningarna. Det första är om det nya högerpartiet, lett av Naftali Bennett blir tillräckligt stort, vilket vi skrev om i förra månadens bönebrev.
 
Ayelet Shaked, som är vice ordförande i det nya partiet, är idag Israels mest populära politiker. Hon har sagt att valet kommer att stå mellan en regering ledd av Netanyahu och Gantz som kommer att släppa fram Trumps fredsplan eller en regering ledd av Netanyahu och Bennett, som kan säga nej till att ge bort en del av Guds eget Land till terrorister.
 
Det andra som förmodligen kan bli ännu mer avgörande för utgången, är om fem religiösa småpartier på högerkanten lyckas gå samman och bilda ett gemensamt block. I de senaste mätningarna ser ingen av dessa partier idag ut att lyckas komma över minitröskeln på 3.25%, vilket betyder att alla deras röster kommer att vara bortkastade. Tillsammans skulle de emellertid kunna få ända upp till 13 platser i Knesset och bli ett av de största blocken.
 
Detta är därför ett stort böneämne just nu, eftersom en sådan sammanslagning behöver ske senast 21 februari. Låt oss ropa ivrigt till Gud om ett under så att de fem partierna eller åtminstone tre eller fyra av dem går samman. Tillsammans skulle de religiösa högerpartierna och Bennetts nya högerparti kunna bli tillräckligt stora för att förhindra bildandet av en palestinsk stat. Bennett har förklarat att han inte kommer gå med på att sitta i en sådan regering.
 
Vi skriver till er som är väktare på Jerusalems murar och manar er att stå i gapet och be för Israel nu inför det kommande valet den 9 april.

Den senaste dödliga terrorattackenFörra veckan knivmördades Ori Ansbacher, en 19-årig judisk flicka strax utanför Jerusalem av en palestinsk terrorist från Hebron. Hon hade gått ut för att ta en promenad i ett skogsparti när hon blev överfallen, våldtagen, halshuggen och uppskuren med kniv.
 
Mördaren som redan arresterats har på plats redogjort för hur han utförde det grymma våldtäktsmordet, hånleende inför kamerorna. Han förklarade att han enbart gjort vad som förväntas av honom som palestinier och att han önskat bli en martyr eller att få sitta i israeliskt fängelse. Han kommer nu att garanteras en stor lön för resten av livet utav den palestinska myndigheten, en lön som vida överstiger en vanlig palestinsk arbetares.
 
Palestinsk TV har hyllat mordet med att spela en sång med bl a texten: ”Vi har låtit dem få smaka på sorg – ett ben i halsen på sionisterna.” Oris sista ord på Facebook handlade om att hon uppmanade alla att göra allt för att uppnå fred.
 
Mordet har helt naturligt upprört alla i Israel och flera har begärt att det utmäts dödsstraff för terroristen. Mordet har emellertid förbigåtts med total tystnad av alla större medier.
 
USA har nyligen antagit en lag som gör det möjligt att ställa alla myndigheter som får ekonomiska bidrag från USAid inför rätta i amerikansk domstol om de ger bidrag till terrorister som mördar civila. Palestinierna har svarat att de därmed tackar nej till vidare ekonomiskt stöd från USA. Man vill med andra ord hellre uppmuntra terrorister, än att hjälpa sin egen befolkning att få det bättre. Samtidigt har de vänt det hela mot USA i stället och klagat över att USA nu beslutat sluta stödja den palestinska myndigheten.
 
Vi ber att Gud ska trösta de sörjande i Israel efter det fruktansvärda mordet på den 19-åriga Ori och använda det till att förhindra ett nytt Oslo-avtal via President Trumps fredsplan. En myndighet som satsar tre miljarder kronor per år på att stödja sådana som mördat judar förtjänar inte en egen stat.
 
“Ty se, i de dagarna och på den tiden, när jag gör slut på Judas och Jerusalems fångenskap, skall jag samla alla hednafolk och föra dem ner till Josafats dal. Där skall jag hålla dom över dem för mitt folks, min arvedel Israels, skull, som de har förskingrat bland hednafolken. De har delat mitt land.” (Joel 3:1-2)

Av: Jesussajten.se.


588 besökare har läst artikeln sedan den lades upp.

Skicka in din story också! Klicka här.

Dela med vänner!

Senaste artiklarna....

USA sk kristna ledare dissar Trump - presidenten håller jultal likt en predikan

Se båda klippen och bedöm själv vem som kanske har mest respekt för Gud och Jesus. En president som skall leda sitt land eller en pastor/ledare som skall leda de troende... Inga fler kommentarer ...

Läs hela artikeln...

Skakande profetia över Sverige - Helt oförberett kommer detta land att vara när det intas av fientliga styrkor

Inskickad av: Thomas Blidberg

Profetior skall alltid prövad inför Herren och utifrån Guds ord. Med tanke på vad som hänt i Sverige genom åren och hur läget ser ut nu (praktiskt taget en diktatur) så väljer vi att återpub...

Läs hela artikeln...

Tips! VAKEN I EN TID AV VILLFARELSE - Marcus Bloom

Tips på predikan av Marcus Bloom från den 13 december som togs bort av YouTube! "En uppväckande predikan utifrån Guds ord om tiden vi lever i nu. Hör om C-virus och agendan bakom och likhetern...

Läs hela artikeln...

EU förklarar Lukashenko persona-non-grata i EU!

Inskickad av: Jesussajten

Framgång för folket i Belarus då EU precis har gått ut med att de ej erkänner Lukashenko som president för Belarus samt har förklarat Lukashenko persona-non-grata i EU. Dvs portad i hela EU. Me...

Läs hela artikeln...

Lukashenko tappar tålamodet med strejkande arbetare?!

Inskickad av: Jesussajten

När en demonstrant/strejkande arbetare skriker att polisen får skjuta dem triggas Lukashenko och kommer fram och säger till dem i arg ton att han "inte kommer döda dem, att det inte är i hans int...

Läs hela artikeln...

Koncentrationsläger för politiska fångar i Slutsk, Belarus?

Inskickad av: Jesussajten

Enligt ännu så länge obekräftade uppgifter skall diktaturen i Belarus ha skapat ett koncentrationsläger med vakter och taggtråd i staden Slutsk. I täckmantel av ett fältsjukhus hålls fångar ...

Läs hela artikeln...

Hur länge kan Lukashenko hålla kvar makten?

Inskickad av: Jesussajten

Folkets tålamod med kommunisten Alexander Lukashenko verkar nu sprida sig utom kontroll. Hot om att bjuda in Ryssland och polisens tortyrmetoder verkar inte stoppa folket att säga vad de tycker. I e...

Läs hela artikeln...

Terror i Belarus - Vitryssland - gå på gatan och bli misshandlad

Inskickad av: Jesussajten

Svensk press är som vanligt tysta när det gäller att rapportera från länder där folket reser sig upp mot regeringen. Först såg vi Iran där tusentals människor har fått sätta livet till fö...

Läs hela artikeln...

Världen Idag Debatt: Massinvandring har förstört vår möjlighet att kunna hjälpa

Inskickad av: Jesussajten

I ett svar på en debattartikel i Världen Idag (se källan nedan) tar Johannes Enarson till orda och belyser sambandet mellan massinvandring och minskade tillgångar för en bra välfärd i landet. I...

Läs hela artikeln...

SENASTE NYTT: Trump presenterar fredsplanen för mellanöstern

Inskickad av: Jesussajten

Senare idag kommer president Trump att presentera sin plan för fred i mellanöstern, även kallad Århundradets Fredsplan. Förra gången ställdes planen in pga osäkerheten i valresultatet i Israel...

Läs hela artikeln...