Guds stora nåd: Frälsning

« Fler artiklarPublicerad tisdagen den 27 november 2007.

*Längtan att lära känna Gud*

Året var 1989 och jag var lite över 30 år, jag var gift, mina barn var små och livet rullade på så som det brukar göra. Just denna dagen ringde en väninna till mig, och talade om för mig att hon fått en tro på Gud sedan en tid.
Jag blev undrande och lite sur, och förstod inte alls vad hon menade. Skulle jag nu förlora min bästa vän? Jag tyckte detta samtal var pest och jag sade nog en del sårande ord till henne.
Vi hade känt varandra sedan 8-årsåldern, så vi var ganska tighta i vår kommunikation. Vi avslutade telefonsamtalet och jag gick undrande runt i huset. Men så slog det mig: Detta var vad jag behövde! Jag skulle vilja veta vem Gud är!

Omedelbart tog jag och ringde upp denna vännen och jag sade: Lär mig mer. Hur blir man frälst, jag vill veta mer! Hon hade i sin förtvivlan, över att jag inget förstod i vårt förra samtal, slängt sig ner på knä och bett Gud om att han skulle gå till mig och förklara att detta som hänt var rätt, och att jag skulle få en längtan efter att lära känna honom. Detta var ju ett klart bönesvar till henne, jag ringde ju upp igen.

*Innnerlig kontakt med Skaparen*

Det är många år sedan detta hände, men för mig som om det hänt igår. Idag lever jag med en nära innnerlig kontakt med himmelens och jordens skapare.

Jag är en brinnande kristen som vill arbeta för Gud resten av livet. Måtte väckelsen över land och stad och hela världen komma, jag skall göra vad jag kan för att sätta fart på den.

Jag är med i den bästa arbetsförmedlingen som finns: Guds arbetsförmedling. För vet du: Där är man aldrig arbetslös, och man jobbar med iver och tillfredsställelse var dag. Inget jobb är för trist och enahanda, utan spännande och fartfyllt och alldeles underbart. Detta är: Det spännande livet med Gud! Upptäck det, Du också!

* * * * *
“Jag ska ge dig ett nytt liv.”

År 1995 fick jag uppleva flera s k märkliga saker, som inte alls är märkliga egentligen, utan bara Guds nåd, därför skriver jag ett vittnesbörd här. Det var kaos i mitt personliga liv, och jag såg ingen utväg på något sätt att få leva annorlunda.

När jag satt denna eftermiddag i mitt vardagsrum och grät bittra och förtvivlade tårar och bad Gud om hjälp till en förändring hörde jag plötsligt en stark röst tala, den sade: “Jag skall ge dig ett nytt liv."

Vad svarar man på sådant? Hade jag blivit tokig som plötsligt hörde röster, eller var detta möjligen från Gud, tänkte jag i mitt förvirrade tillstånd.

Jag hörde rösten, klar och tydlig igen, säga: “Jag ska ge dig ett nytt liv.” Det enda jag svarade var: “Va, vad är detta? vem är du?”

*Gud kom med tröst och framtidstro*

Alldeles strax begrep jag att jag var med om något övernaturligt. Skrattet började bubbla inom mig, kroppen var som gele´och allt var så underbart fantastiskt konstigt. Det var absolut från Gud! Jag bara visste att jag visste det.

Denna dagen var början på en radikal förändring, som inte skedde med en gång utan sakta men säkert. Gud hade i sin omsorg och i sin kärlek till mig kommit med tröst och framtidstro. Dessa, hans ord, gjorde att jag överlevde flera års tråkigheter och vånda på olika plan.

Med detta vittnesbörd och i vetskap om vad som sedan hände, kan jag bara säga dig att Gud existerar och hans hjälp finns ständigt att tillgå, för den som tror och vill ha hans hjälp och kärlek. Jag har varit med om flera under i mitt liv och det minsta jag kan göra är att berätta, för att människor skall förstå att det finns en Gud, inte bara “något” där ovan oss.
* * * * *

*Genom eld och vatten*

Åren 1995-1997 var mycket svåra. Att jag klarade av dem var bara Guds förtjänst. Jag har tidigare skrivit om hur jag blev frälst och sedan om hur Gud talade om att jag hade ett nytt liv att vänta.
Tror du det nya livet kom som ett brev på posten?

Nej, det tog ytterligare år innan det blev verklighet. Efter att jag förstått att jag skulle få vara med om att bygga upp något nytt, brakade det samman igen.

MEN: Denna gången kom Gud med ett varningens ord. Jag kom körandes från jobbet och var inte glad åt att komma hem den eftermiddagen. I en backe där jag kört så många gånger kom det som en blixt från en klar himmel, ett tilltal, ord från Gud: “Du skall gå genom eld och vatten.” Jag sade bara: “Vad?” Vad hörde jag?

“Du skall gå genom eld och vatten.”

Jag fattade absolut ingenting. Hade jag kunnat min bibel hade jag vetat att dessa ord står i Jesaja 43:2. Men det visste jag ej, jag visste bara att jag hade hört ord från Herren. Sedan blev det verkligen så som han sade; att gå genom eld och vatten av svårigheter, ibland dog man drunkningsdöden och ibland förtärdes ens inre av en hemsk eld. Men, jag dog inte, fast jag trodde jag skulle dö av sorg.

*Jesus är med mig:*

Ljuset kom över dessa ord, och jag förstod att jag skulle klara av mitt liv, tillsammans med Jesus som aldrig skulle svika.
Så ny i tron, men ändå med en tro som sade mig: Jesus är med mig, detta går att klara av. Det var underbart att veta att jag inte var ensam, och jag kan se tillbaka och så tydligt ser jag att jag verkligen hade Guds beskydd över mitt liv.
Gud är god. Att leva i sådan ångest och ändå klara av familj och arbete, det var ett under som Gud gjorde för mig. Därför vet jag: Han ger ny styrka åt den som ber. Han ger nytt hopp och ett nytt liv till den som tror. Amen.
* * * * *

*Bönesvar från Gud gav ny lägenhet*

Jag lärde mig grunderna i tro genom att gå på bibelskola ett tag. Jag fick mycket kunskap. Gud var med och ledde mig i allt. Plötsligt stod jag inför ett avgörande, skulle det bli skilsmässa eller ej? Ja det var nog nödvändigt tänkte jag. Under denna tid bad jag mycket och ropade på Gud.

Jag stod efter ett tag i den situationen att jag stod utan bostad, med två minderåriga barn, och utan arbete. Goda vänner bad brinnande böner och jag själv gjorde vad jag kunde.

Som det såg ut hade jag ej en chans att få något ställe att bo på och det var ett under, då jag bara hade en dag kvar att bo i mitt hus att en hyresvärd ringde och bad mig komma och titta på en underbar lägenhet.


*Gud ger alltid i överflöd*

Nu var det så att jag hade ringt kommunen och sagt att jag skulle tälta utanför kommunhuset, så det satte väl fart på dem. Sagt och gjort, och bett, dagen efter hade jag nycklarna till en stor fyrarumslägenhet, med två soliga balkonger (Gud ger alltid i överflöd..) och en bra planlösning.

Detta var ju faktiskt mer än jag kunde tro skulle hända. Till och med färgen på huset var specialdesignad av Gud. Aprikosfärgad fasad. Ja nu kunde man ju tro att allt var löst, och bostad var ju det jag hade bett om, men sorger fanns kvar att bearbeta.

Men i och med att Gud är stor och visste vad jag behövde, så ordnade han att jag kunde få min ekonomi igång också, med ett arbete som inte var på full tid så kunde jag sakta återvända till livet.
* * * * *


*Gud hör bön*

Nu har vi kommit till en tid då det verkligen blåste från alla håll. Elakheter, hot, depression m.m styrde livet. Men: I allt detta svåra så var Jesus med till etthundra procent. Tänk, vilken glädje det ändå var att kunna veta att jag var den Jesus älskade så mycket. Du kanske tänker:
Ja, men varför gick inte allt bättre då? Varför blev det inte ordning på allt? Ja, varför?

Ett av svaren på den frågan är att prövningar faktiskt gör en stark. Har man en tro i detta läget, då vet man att allt kommer att lösa sig. Hade jag gett upp min tro då, hade jag aldrig kunnat sitta här och berätta för dig varför man skall och bör tro på Jesus som vår Frälsare.

Att ge upp är inte min livsfliosofi.
Never. Att gå vidare, vidare, vidare med Jesus , det är det bästa.
Åren från 1997-2000 var grymma. Då hände allt som inte får hända. Att leva ett liv som man inte tycker är liv, det är hårt. I allt detta fanns Jesus med, stor och trygg gick han vid min sida. Han torkade förbittringens tårar och tog vid där inte sömnen och tankar kunde läka.

* * * * *

*Gud gjorde ett under och gav mig en kristen man*


Men vet du: År 2000 hände något. 1998 hade jag börjat arbeta för ett företag. Företaget hade en chef som var väldigt trevlig. Vi hade ett gott samarbete och jag lärde mig mycket. Jag var ändå väldigt ensam med stort ansvar i hemmet och för övrigt. En dag år 2000 satt jag i min bil i hällande regn på en skogsväg. Vad gjorde jag där? Deppade.

Där jag satt och grät, bad jag också. Jag bad om en kristen man som skulle komma in i mitt liv som en storm eller som en stilla sommarvind. Jag räknade upp för Gud vilka kvalitéer han skulle ha, och hur han skulle vara mot mig.


*Giftemål med Guds utvalda man*


Sagt och gjort, jag sade Amen och lämnade detta till Gud. Två månader efter denna bönen till Gud, kom den mannen in i mitt liv, med förändrat liv som följd. Denne man var min chef. Det hade jag inte en aning om att det skulle, eller kunde bli han. Vi kände ju varandra bara som arbetskamrater.

Det lustiga är att han hade lagt all önskan om att träffa någon, på hyllan. Han ville absolut inte ha någon ny fru men Gud ville annorlunda. Här gjorde Gud ett under igen. Det blev kärlek mellan oss.

År 2002 reste jag från min hemort och bosatte mig 40 mil bort och gifte mig med den man som Gud hade valt åt mig. Så ville Gud ha det, det visste vi. Gud har all kontroll; om vi rättar oss efter hans vilja i våra liv, då blir vi så väldigt välsignade.
* * * * * * * * ***


*Bönesvar*

Gud gör under. Det jag vill berätta för dig nu, är vad som hände när vi bad om en större lägenhet. Jag hade flyttat upp till Västerås och gift mig med en underbar man år 2002. I november tyckte vi att vår lägenhet var för liten för allt bohag vi hade. Jag hade ju med mig mycket från mitt hem. Vi visste att vi i alla fall skulle behöva en trerumslägenhet.

Då tänkte vi: Vi ber över saken. Sagt och gjort, det var vad vi gjorde. En kväll gick vi förbi vår grannes dörr, och då tänkte vi; vi lägger händerna på dörren där, och ber om att få den lägenheten för det är en trea.

En kväll en vecka senare satt vi och såg på tv, och det ringer plötsligt på dörren! Vem var nu detta kl. 21 på kvällen?

Min man öppnade och det var vår granne som stod utanför. Han säger:
Ja, jag har tänkt. Jaha, tänkte vi. Och han fortsätter:

Ni har ju mindre lägenhet än jag och jag har en sådan stor, som jag egentligen inte behöver.Kan ni tänka er att byta med mig?

Vad sa vi då? Vi började skratta och fick ur oss:

Halleluja! Där satt den! Grannen tittade underligt på oss och frågade? Vadå?

Vi sade som det var och berättade för honom hur vi bett. Han skakade på huvudet, men såg ganska så nöjd ut i sitt förvirrade tillstånd. Nu kunde vi flytta in redan nästa helg, och det var ju inga större besvär, för det var ju dörr-i-dörr.

Så gör Gud. Han svarar på bön. Denne granne blev sedemera frälst och döpt. Men det är en annan historia.
* * * * * * * * * * *


Om du känner dig som ett krossat ler, om du ej lärdom har men många brister,
håll ut i tron, din Gud du större ser, allt eftersom din egen kraft du mister.
/Eric Bergquist


*Till dig.*

Jesus är allt för mig. Jesus är den som jag först tänker på när morgonen gryr och det sista jag har på mina läppar då natten nalkas och sömnen skall ta mig bort till visionernas land.
Därför skriver jag just nu till dig om allt vad han betyder för mig och vad han kan få betyda för dig. Därför finns denna sida, Jesus lever..
Om jag hade vetat för länge länge sedan det jag vet idag, hade det varit bra ur den synpunkten att jag hade haft mer tid på mig att evangelisera.
Men, om jag inte hade gått igenom det jag gjorde, då hade denna sidan inte funnits, jag hade inte haft den kunskapen som jag har idag. Jesus var med i allt, redan då jag var påtänkt av honom, och redan då han såg mig som barn och som riktigt ung.
Sedan var han med mig i livets stormar och ute på öppna hav, och då livet var i spillror. Han har alltid varit där och haft omsorg om mig, även då jag inte kände honom.

Tänk vilken nåd och vilket tålamod han har med oss människor. Och nåden är så stor att han aldrig lämnar oss eller går ifrån den som ber. Den som ber i förtvivlan och den som ber om förändrade liv, den går han aldrig ifrån. Han vänder sitt öra till oss och lyssnar och kommer med kärlek och råd.

Att vara obstinat och stursk tjänar ingenting till, man kan förlora ännu mer av det man inte har. så var det för mig. Jag förstod inte hans nåd och hans kärlek. Det tog tid innan jag kunde applicera hans kärlek på mitt liv. Det tog tid innan han fick tillträde till mitt hjärta!

Men vet du; nu strålar det en fröjd i mitt inre, och jag är så säker och trygg. Hans namn och hans kärlek bär mig varje dag och genom allt i alla tider. Det finns tider som kommer då jag vet att jag är i hans vision för mitt liv. För att för alltid stanna i det han gett mig: Frälsningen och andra människors frälsning ligger på mitt hjärta varje stund.

Så du som undrar om man kan få ett förvandlat liv skall veta: JA, Jesus förändrar människors liv; Från mörker till ljus.

Gud, min Gud, dig söker jag, min själ törstar efter dig…Ps 63:2
* * * * *

Jag fortsätter med att berätta om TRO:

Ett brev till dig skulle kunna innehålla följande:

Jag skulle vilja att du blev frälst just nu, pga att Jesus har så mycket gott att ge Dig. Han vill visa dig sin stora och eviga kärlek. Han vill visa dig en annan verklighet än den du upplever nu, som okristen. Som okristen ser du livet på ett annorlunda vis än jag.
Ett brev till vill jag ge. För i det skulle det stå om alla under han har gjort och fortfarande gör i människors liv. Jag skulle vilja berätta i det brevet om människor som blivit helade, både till kropp och själ. Och jag skulle vilja berätta om att det aldrig är försent att ta emot Kristus som frälsare.

Han frälser den som kommer till honom och ber om att få lära känna honom och den sanning han står för. I brevet skulle jag också kunna berätta om att den jord du nu går på och i det liv du lever här; det kommer ett ta slut en dag. Det står inte bara i Bibeln, utan det står i frälsta människors hjärtan om Jesus och om de sista tiderna.

Allt är inte bara som det ser ut här och nu, utan det finns saker som du inte vet något om. Det härskar ett krig mellan ont och gott, men inte alla ser det eller vet hur man skall komma ur svårigheter.

Den som är kristen VET att Jesus är den store Mästaren i allt, och att han förvandlar liv. Han gör allting nytt och den som kommer till honom i frälsningen, han /hon får ett gott liv.
Även den kristne har bekymmer, men de övervinns tack vare att Jesus dog för oss alla. Även du kan alltså finna lindring och svar på dina frågor. Hos vem? Jo hos Jesus.

Här nedan finner Du adresserna till mina hemsidor om tro. Välkommen!

http://www.jesuslever.eu/gospel/
http://livet.bloggagratis.se
http://bibelord.bloggagratis.se
http://jesuslever.just.nu
http://jesuslever2.just.nu
http://www.poeter.se/maria

Vill du skriva till mig är adressen:
gudrun.reponen [snabela] tele2 [punkt] se

Hälsningar från Maria

Av: Maria.


4137 besökare har läst artikeln sedan den lades upp.

Skicka in din story också! Klicka här.

Dela med vänner!Senaste artiklarna....

USA sk kristna ledare dissar Trump - presidenten håller jultal likt en predikan

Se båda klippen och bedöm själv vem som kanske har mest respekt för Gud och Jesus. En president som skall leda sitt land eller en pastor/ledare som skall leda de troende... Inga fler kommentarer ...

Läs hela artikeln...

Skakande profetia över Sverige - Helt oförberett kommer detta land att vara när det intas av fientliga styrkor

Inskickad av: Thomas Blidberg

Profetior skall alltid prövad inför Herren och utifrån Guds ord. Med tanke på vad som hänt i Sverige genom åren och hur läget ser ut nu (praktiskt taget en diktatur) så väljer vi att återpub...

Läs hela artikeln...

Tips! VAKEN I EN TID AV VILLFARELSE - Marcus Bloom

Tips på predikan av Marcus Bloom från den 13 december som togs bort av YouTube! "En uppväckande predikan utifrån Guds ord om tiden vi lever i nu. Hör om C-virus och agendan bakom och likhetern...

Läs hela artikeln...

EU förklarar Lukashenko persona-non-grata i EU!

Inskickad av: Jesussajten

Framgång för folket i Belarus då EU precis har gått ut med att de ej erkänner Lukashenko som president för Belarus samt har förklarat Lukashenko persona-non-grata i EU. Dvs portad i hela EU. Me...

Läs hela artikeln...

Lukashenko tappar tålamodet med strejkande arbetare?!

Inskickad av: Jesussajten

När en demonstrant/strejkande arbetare skriker att polisen får skjuta dem triggas Lukashenko och kommer fram och säger till dem i arg ton att han "inte kommer döda dem, att det inte är i hans int...

Läs hela artikeln...

Koncentrationsläger för politiska fångar i Slutsk, Belarus?

Inskickad av: Jesussajten

Enligt ännu så länge obekräftade uppgifter skall diktaturen i Belarus ha skapat ett koncentrationsläger med vakter och taggtråd i staden Slutsk. I täckmantel av ett fältsjukhus hålls fångar ...

Läs hela artikeln...

Hur länge kan Lukashenko hålla kvar makten?

Inskickad av: Jesussajten

Folkets tålamod med kommunisten Alexander Lukashenko verkar nu sprida sig utom kontroll. Hot om att bjuda in Ryssland och polisens tortyrmetoder verkar inte stoppa folket att säga vad de tycker. I e...

Läs hela artikeln...

Terror i Belarus - Vitryssland - gå på gatan och bli misshandlad

Inskickad av: Jesussajten

Svensk press är som vanligt tysta när det gäller att rapportera från länder där folket reser sig upp mot regeringen. Först såg vi Iran där tusentals människor har fått sätta livet till fö...

Läs hela artikeln...

Världen Idag Debatt: Massinvandring har förstört vår möjlighet att kunna hjälpa

Inskickad av: Jesussajten

I ett svar på en debattartikel i Världen Idag (se källan nedan) tar Johannes Enarson till orda och belyser sambandet mellan massinvandring och minskade tillgångar för en bra välfärd i landet. I...

Läs hela artikeln...

SENASTE NYTT: Trump presenterar fredsplanen för mellanöstern

Inskickad av: Jesussajten

Senare idag kommer president Trump att presentera sin plan för fred i mellanöstern, även kallad Århundradets Fredsplan. Förra gången ställdes planen in pga osäkerheten i valresultatet i Israel...

Läs hela artikeln...