Tidrapportering på nätet med Jobbtimmar.se - läs mer här!

Trumps fredsplan och valet i Israel

« Fler artiklar


Bildtext: (Trumps fredsplan och valet i Israel)

Publicerad onsdagen den 9 januari 2019.

Här kommer ett bönebrev från Lars Enarson angående President Trumps planer på att skapa fred i Mellanöstern. Samtidigt som vi ser att Trump verkligen vill göra USA bra igen (på hemmaplan) finns det planer på att skapa fred i Israel... Något som vi kristna bör hålla ett vaksamt öga på. Kommer Trump gå fel väg? Många är de presidenter som försökt sig på den stora frågan om Israel och misslyckats. Läs vidare här nedan!


Hela brevet finns nedan i källor! Där kan du läsa mer om Sveriges behov av en israelvänlig regering.

“Blås i horn på Sion, låt larmet ljuda på mitt heliga berg.” (Joel 2:1)

Vi skriver till er som är väktare på Jerusalems murar och manar er att stå i gapet och be för Israel nu inför det kommande valet den 9 april.

Från den stund President Trump vann presidentvalet i USA 2016, började han tala om “the deal of the century” (”århundradets avtal”) för att skapa fred mellan Israel och de s.k. palestinierna. Även om vi tackar Gud för det som Trump gjort både för USA och Israel sedan han tillträdde som president, har vi från första början varnat för att hans fredsplan för Israel inte kommer från Gud. Det är i själva verket en mycket farlig plan eftersom Gud tydligt förklarat i sitt Ord vad han tycker om att man delar upp hans eget land:

“Ty se, i de dagarna och på den tiden, när jag gör slut på Judas och Jerusalems fångenskap, skall jag samla alla hednafolk och föra dem ner till Josafats dal. Där skall jag hålla dom över dem för mitt folks, min arvedel Israels, skull, som de har förskingrat bland hednafolken. De har delat mitt land.” (Joel 3:1-2)

Trumps fredsplan kommer inte bara att skada Israel mycket allvarligt. Den kommer också att vara mycket farlig för Israels främsta allierade, USA. Källor nära presidenten säger att Trump är mycket ivrig att genomföra fredsplanen och att han förmodligen blivit ännu ivrigare nu efter det att republikanerna förlorat majoriteten i Representanthuset.[i]

President Trump har varit noggrann med att inte läcka ut detaljerna i sin fredsplan. Men flera uttalanden som han och hans medhjälpare har gjort bekräftar starkt våra farhågor och vår uppfattning att hans “deal of the century” inte är från Gud.

1. Avtalet kommer för det första att inkludera ett förenande av den Palestinska Myndigheten och Hamas. Vita Husets sändebud Jason Greenblatt berättade i oktober för tidningen Yediot Ahronot att “vår fredsplan kommer att föra dem samman.”[ii] Hur kan inkluderandet av terroriströrelsen Hamas i ett fredsavtal någonsin gynna Israel och skapa fred?

2. Avtalet kommer med största sannolikhet att skapa hinder för bosättarna i Judéen och Samarien, vilket Guds Ord så tydligt varnar för. Den 9 februari, 2017 sa President Trump i en intervju med tidningen Israel Hayom: “Bosättningarna har alltid komplicerat fredsförhandlingarna oerhört och fortsätter att komplicera dem, så jag tror att Israel behöver vara mycket försiktiga med sina bosättningar.”[iii]

3. Israel kommer att få betala för att USA erkänt Jerusalem som Israels huvudstad. Den 2 januari, 2018, textade presidenten i en tweet: “Vi har tagit bort Jerusalem, den svåraste delen i förhandlingarna från dagordningen, men Israel kommer att få betala mer för detta.” Likadant sa han till reportrar i Davos i januari, 2018: ”Jag hjälpte det hela genom ta bort den svåraste frågan från dagordningen och Israel kommer att få betala för det.”[iv]

4. Israel kommer att förväntas få göra ”betydande eftergifter”. I intervjun i Israel Hayom sa President Trump ytterligare: “Jag tror att båda sidor måste tvingas göra betydande eftergifter för att det ska kunna bli ett fredsavtal.” Hans rådgivare Jared Kushner och Jason Greenblatt har också sagt att “båda sidor kommer att tycka om en del av innehållet och hata en del av det.” Nikki Haley har förklarat: "Planen kommer inte att uppskattas av någon sida, men kommer inte heller att avskys av någon sida.”[v]

5. Trump kommer att sätta press på Israel. I samband med av FNs Generalförsamlings möte i september sa Trump till Frankrikes president Macron: “Vi ger 5 miljarder dollar varje år till Israel. Jag kan bli tuff mot Netanyahu i fredsplanen, precis som jag varit tuff mot palestinierna. … Jag gav Netanyahu mycket. Jag flyttade ambassaden till Jerusalem.”[vi]

Under ett rally i West Virginia 22 augusti, sa Trump att palestinaaraberna kommer snart att ”få något mycket bra” i kompensation för flytten av ambassaden, ”för det är deras tur nu”.[vii]

Dessa uttalanden och flera andra bådar inte gott för Israel. Det går aldrig att kompromissa med en regim eller organisation som understöder terror. Detta är orsaken till att vi ber er att bedja speciellt just nu för Israel.

Valet i Israel

Det som utöver detta gör Trumps fredsplan så farlig, är att den från första början har uppmuntrats av Premiärminister Benjamin Netanyahu, till och med innan Trump blev vald till president och hade bestämt sig för att engagera sig i frågan. Vi har skrivit om detta i tidigare bönebrev.

Den 9 april går Israel till val igen. Förra veckan meddelade internetsidan DEBKAfile att President Trump bett Premiärminister Netanyahu att bygga sin valkampanj kring Trumps fredsplan.[viii] Det visar hur starkt Trump förväntar sig att få Netanyahus stöd för sin “deal of the century”. Trumps medarbetare övertalade honom emellertid om att detta skulle innebära problem för Netanyahu och att det är mycket bättre att vänta med att presentera fredsplanen till efter valet 9 april. Israels folk behöver med andra ord hållas oinformerade om planen innan de går till valurnorna, så att de inte vet om vad de egentligen kommer att stödja.

Denna vecka förklarade USAs Israelambassadör David Friedman att presentationen av Trumps fredsplan kommer att skjutas på framtiden i ”flera månader” på grund av valet i Israel. ”Vi vill presentera planen på ett sådant sätt att den får de bästa förutsättningarna för ett positivt mottagande.” Han tillade att valet i Israel är en orsak till detta men inte den enda orsaken.[ix]

Att presentationen av fredsplanen måste göras ”i rätt ögonblick”, bevisar att den bygger på en väldigt instabil grund. Om Netanyahu öppet stöder fredsplanen nu riskerar han att förlora valet. Planen måste tvingas på Israel efter valet för att kunna genomföras.

Valkampanjen är nu i full gång i Israel. Den största överraskningen hittills är att de två främsta ledarna för det religiösa högerpartiet Judiskt Hem, Naftali Bennett och Ayelet Shaked, har brutit upp från sitt parti för att bilda ett nytt som de gett namnet Den nya högern (Hayemin Hehadash). Den djärva strategin går ut på att genom att bryta sig ur det gamla partiet kan de tillsammans som två partier som samarbetar få fler röster än vad Judiskt Hem självt någonsin kan få. De senaste mätningarna tyder på att de kan få rätt. Just nu har de tillsammans ökat den gemensamma basen med ytterligare sju Knesset mandat.

Det viktigaste syftet med detta överraskande beslut är att utmana Netanyahu som den obestridde ledaren på högersidan för att på det sättet kunna stoppa Trumps fredsplan. Den första ledare som de därför har värvat till partiet är den tidigare kolumnisten på Jerusalem Post och författaren till den berömda boken The One State Solution (Enstatslösningen), Caroline Glick. Förhoppningen är att det nya partiet kommer att bli tillräckligt stort för att kunna förhindra Netanyahu att acceptera Trumps “deal of the century”. Av denna anledning upplever vi det viktigt att stödja Bennetts initiativ i ivrig bön.

Ytterligare ett nytt parti som bildats inför detta val leds av den tidigare överbefälhavaren för Israels armé, Benny Gantz. Partiet heter Israeliska motståndskraftpartiet. Detta parti ligger för närvarande näst högst i valprognoserna efter Netanyahus Likud parti. Gantz lever helt på sin popularitet som överbefälhavare och har fortfarande inte redogjort för sin politik. Men det kommer att vara ett mittenparti på vänsterkanten som kommer att stödja skapandet av en palestinsk stat.

Det är möjligt att Gantz kommer att kunna besegra Netanyahu och bilda regering. Eller också kommer de två partierna att gå samman för att stödja Trumps fredsplan. Av denna anledning sa Ayelet Shaked den här veckan att valet den 9 april kommer att vara ett val mellan ”den nya högern”, ledd av henne och Bennett och ”den nya vänstern” ledd av Benny Gantz. Detta är i grund och botten vad valet i praktiken kommer att handla om.

Vi uppmuntrar därför alla förebedjare att be ivrigt för framgång för Det Nya Högerpartiet för att stoppa President Trumps fredsplan att dela upp Israel och ge bort delar av Landet till en terrororganisation!

Av: Jesussajten.se.


Källor:
Brevet: https://mailchi.mp/thewatchman/thirdtemple-901341
[i] http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/253535
[ii] http://www.israelnationalnews.com/Articles/Article.aspx/22886
[iii] Ibid.
[iv] Ibid.
[v] Ibid.
[vi] https://worldisraelnews.com/trump-threatens-to-get-tough-with-netanyahu-if-peace-talks-stall-out/?utm_source=MadMimi&utm_medium=email&utm_content=%27No+Joint+Capital+in+Jerusalem+for+1000+Years%27%3B+Trump+to+%E2%80%98Get+Tough%E2%80%99+with+Netanyahu%3F+German-Jewish+Leader+Not+Jewish&utm_campaign=20181023_m147881688_%27No+Joint+Capital+in+Jerusalem+for+1000+Years%27%3B+Trump+to+%E2%80%98Get+Tough%E2%80%99+with+Netanyahu%3F+German-Jewish+Leader+Not+Jewish&utm_term=Trump+Threatens+to+_E2_80_98Get+Tough_E2_80_99+with+Netanyahu+if+Peace+Talks+Stall+Out
[vii] http://www.israelnationalnews.com/Articles/Article.aspx/22886
[viii] DEBKAFile Jan 2, 2019
[ix] http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/257227


41 besökare har läst artikeln sedan den lades upp.

Skicka in din story också! Klicka här.

Dela med vänner!

Senaste artiklarna....

Vita Huset avvisar medias nyhet om fredsplanen - Lyssna endast på POTUS

Inskickad av: Jesussajten.se

I veckan slog nyheten ned som en bomb att USAs president Trump förespråkar ett delat Jerusalem och en fredsplan som är starkt obiblisk. Vi har även läst bönebrevet från Lars Enarson som påtala...

Läs hela artikeln...

Stark bönehelg i Uppsala med Lars Enarson

Inskickad av: Jesussajten.se

Helgen 11-13 januari var det dags för den bönehelg för Sverige och Israel som Lars Enarson med kort varsel bjöd in till. På plats var det flera hundra personer varje kväll med en stark avslutnin...

Läs hela artikeln...

Trumps fredsplan och valet i Israel

Inskickad av: Jesussajten.se

Här kommer ett bönebrev från Lars Enarson angående President Trumps planer på att skapa fred i Mellanöstern. Samtidigt som vi ser att Trump verkligen vill göra USA bra igen (på hemmaplan) finn...

Läs hela artikeln...

YouTube alt medier: Militärdomstolar efter nyår - Bush, Clinton, Deep State till Guantanomo Bay?

Inskickad av: Jesussajten.se

Uppdatering 9/1-19: Ännu har inga större nyheter kommit ut om stora namn som blivit åtalade. Dock är det fortfarande mycket tyst på vissa toppnamns Twitterkonton så vem vet... YouTube inneh...

Läs hela artikeln...

Källor: Israel attackerade Hezbollah i Syrien

Inskickad av: Jesussajten.se

Ikväll kommer rapporter från sidan BeholdIsrael.org att Israel genomförde attacker i Syrien och Damaskus. Mål ser ut att vara bla.a lagerbyggnader. Detta kommer efter att USA sagt de drar sig ut u...

Läs hela artikeln...

Just nu: USA lämnar Syrien - vad betyder det för Israel?

Inskickad av: Jesussajten.se

Heta nyheter från mellanöstern. USA skall enligt källor i Vita Huset dra sig tillbaka helt från Syrien. Donald Trump har beslutat att alla militära styrkor skall ut ur Syrien. Allierade i Europa ...

Läs hela artikeln...

Forskare avslöjar skälet bakom klimatpropaganda och klimatkatastrofer

Inskickad av: Jesussajten.se

Du kanske har märkt en stor ökning av klimatartiklar i bl.a. Aftonbladet, Expressen och SVT? Vi märker nu en allt större press att få oss att tro på att vi som människor är skyldiga till en sk...

Läs hela artikeln...

Björn Söder läxar upp S om Judéen och Samarien

Inskickad av: Jesussajten.se

Här kommer ett klipp från en riksdagsdebatt om Israel där Björn Söder (SD) får läxa upp S-politiker om hur det ligger till i Israel. Kan bli episkt: ...

Läs hela artikeln...

Lars Enarson: Be att alla hemliga intriger avslöjas!

Inskickad av: Jesussajten.se

Ett rykande nytt böneutskick kom till oss idag från Lars Enarson. Här nedan har vi tagit några rader ur innehållet, hela nyhetsbrevet finns på länken i källor nedan! Lars uppmanar nu oss al...

Läs hela artikeln...

Expressen förlöjligar julkrubban - du rekommenderas kasta den

Inskickad av: Jesussajten.se

Med glimten i ögat tycker expressen idag att julkrubban är den första julpynt de kallar det som man inte ska ha hemma. Det verkar ha spelat ut sin roll då ingen är religiös.... De följer givetv...

Läs hela artikeln...