Tidrapportering på nätet med Jobbtimmar.se - läs mer här!

Trumps fredsplan och valet i Israel

« Fler artiklar


Bildtext: (Trumps fredsplan och valet i Israel)

Publicerad onsdagen den 9 januari 2019.

Här kommer ett bönebrev från Lars Enarson angående President Trumps planer på att skapa fred i Mellanöstern. Samtidigt som vi ser att Trump verkligen vill göra USA bra igen (på hemmaplan) finns det planer på att skapa fred i Israel... Något som vi kristna bör hålla ett vaksamt öga på. Kommer Trump gå fel väg? Många är de presidenter som försökt sig på den stora frågan om Israel och misslyckats. Läs vidare här nedan!


Hela brevet finns nedan i källor! Där kan du läsa mer om Sveriges behov av en israelvänlig regering.

“Blås i horn på Sion, låt larmet ljuda på mitt heliga berg.” (Joel 2:1)

Vi skriver till er som är väktare på Jerusalems murar och manar er att stå i gapet och be för Israel nu inför det kommande valet den 9 april.

Från den stund President Trump vann presidentvalet i USA 2016, började han tala om “the deal of the century” (”århundradets avtal”) för att skapa fred mellan Israel och de s.k. palestinierna. Även om vi tackar Gud för det som Trump gjort både för USA och Israel sedan han tillträdde som president, har vi från första början varnat för att hans fredsplan för Israel inte kommer från Gud. Det är i själva verket en mycket farlig plan eftersom Gud tydligt förklarat i sitt Ord vad han tycker om att man delar upp hans eget land:

“Ty se, i de dagarna och på den tiden, när jag gör slut på Judas och Jerusalems fångenskap, skall jag samla alla hednafolk och föra dem ner till Josafats dal. Där skall jag hålla dom över dem för mitt folks, min arvedel Israels, skull, som de har förskingrat bland hednafolken. De har delat mitt land.” (Joel 3:1-2)

Trumps fredsplan kommer inte bara att skada Israel mycket allvarligt. Den kommer också att vara mycket farlig för Israels främsta allierade, USA. Källor nära presidenten säger att Trump är mycket ivrig att genomföra fredsplanen och att han förmodligen blivit ännu ivrigare nu efter det att republikanerna förlorat majoriteten i Representanthuset.[i]

President Trump har varit noggrann med att inte läcka ut detaljerna i sin fredsplan. Men flera uttalanden som han och hans medhjälpare har gjort bekräftar starkt våra farhågor och vår uppfattning att hans “deal of the century” inte är från Gud.

1. Avtalet kommer för det första att inkludera ett förenande av den Palestinska Myndigheten och Hamas. Vita Husets sändebud Jason Greenblatt berättade i oktober för tidningen Yediot Ahronot att “vår fredsplan kommer att föra dem samman.”[ii] Hur kan inkluderandet av terroriströrelsen Hamas i ett fredsavtal någonsin gynna Israel och skapa fred?

2. Avtalet kommer med största sannolikhet att skapa hinder för bosättarna i Judéen och Samarien, vilket Guds Ord så tydligt varnar för. Den 9 februari, 2017 sa President Trump i en intervju med tidningen Israel Hayom: “Bosättningarna har alltid komplicerat fredsförhandlingarna oerhört och fortsätter att komplicera dem, så jag tror att Israel behöver vara mycket försiktiga med sina bosättningar.”[iii]

3. Israel kommer att få betala för att USA erkänt Jerusalem som Israels huvudstad. Den 2 januari, 2018, textade presidenten i en tweet: “Vi har tagit bort Jerusalem, den svåraste delen i förhandlingarna från dagordningen, men Israel kommer att få betala mer för detta.” Likadant sa han till reportrar i Davos i januari, 2018: ”Jag hjälpte det hela genom ta bort den svåraste frågan från dagordningen och Israel kommer att få betala för det.”[iv]

4. Israel kommer att förväntas få göra ”betydande eftergifter”. I intervjun i Israel Hayom sa President Trump ytterligare: “Jag tror att båda sidor måste tvingas göra betydande eftergifter för att det ska kunna bli ett fredsavtal.” Hans rådgivare Jared Kushner och Jason Greenblatt har också sagt att “båda sidor kommer att tycka om en del av innehållet och hata en del av det.” Nikki Haley har förklarat: "Planen kommer inte att uppskattas av någon sida, men kommer inte heller att avskys av någon sida.”[v]

5. Trump kommer att sätta press på Israel. I samband med av FNs Generalförsamlings möte i september sa Trump till Frankrikes president Macron: “Vi ger 5 miljarder dollar varje år till Israel. Jag kan bli tuff mot Netanyahu i fredsplanen, precis som jag varit tuff mot palestinierna. … Jag gav Netanyahu mycket. Jag flyttade ambassaden till Jerusalem.”[vi]

Under ett rally i West Virginia 22 augusti, sa Trump att palestinaaraberna kommer snart att ”få något mycket bra” i kompensation för flytten av ambassaden, ”för det är deras tur nu”.[vii]

Dessa uttalanden och flera andra bådar inte gott för Israel. Det går aldrig att kompromissa med en regim eller organisation som understöder terror. Detta är orsaken till att vi ber er att bedja speciellt just nu för Israel.

Valet i Israel

Det som utöver detta gör Trumps fredsplan så farlig, är att den från första början har uppmuntrats av Premiärminister Benjamin Netanyahu, till och med innan Trump blev vald till president och hade bestämt sig för att engagera sig i frågan. Vi har skrivit om detta i tidigare bönebrev.

Den 9 april går Israel till val igen. Förra veckan meddelade internetsidan DEBKAfile att President Trump bett Premiärminister Netanyahu att bygga sin valkampanj kring Trumps fredsplan.[viii] Det visar hur starkt Trump förväntar sig att få Netanyahus stöd för sin “deal of the century”. Trumps medarbetare övertalade honom emellertid om att detta skulle innebära problem för Netanyahu och att det är mycket bättre att vänta med att presentera fredsplanen till efter valet 9 april. Israels folk behöver med andra ord hållas oinformerade om planen innan de går till valurnorna, så att de inte vet om vad de egentligen kommer att stödja.

Denna vecka förklarade USAs Israelambassadör David Friedman att presentationen av Trumps fredsplan kommer att skjutas på framtiden i ”flera månader” på grund av valet i Israel. ”Vi vill presentera planen på ett sådant sätt att den får de bästa förutsättningarna för ett positivt mottagande.” Han tillade att valet i Israel är en orsak till detta men inte den enda orsaken.[ix]

Att presentationen av fredsplanen måste göras ”i rätt ögonblick”, bevisar att den bygger på en väldigt instabil grund. Om Netanyahu öppet stöder fredsplanen nu riskerar han att förlora valet. Planen måste tvingas på Israel efter valet för att kunna genomföras.

Valkampanjen är nu i full gång i Israel. Den största överraskningen hittills är att de två främsta ledarna för det religiösa högerpartiet Judiskt Hem, Naftali Bennett och Ayelet Shaked, har brutit upp från sitt parti för att bilda ett nytt som de gett namnet Den nya högern (Hayemin Hehadash). Den djärva strategin går ut på att genom att bryta sig ur det gamla partiet kan de tillsammans som två partier som samarbetar få fler röster än vad Judiskt Hem självt någonsin kan få. De senaste mätningarna tyder på att de kan få rätt. Just nu har de tillsammans ökat den gemensamma basen med ytterligare sju Knesset mandat.

Det viktigaste syftet med detta överraskande beslut är att utmana Netanyahu som den obestridde ledaren på högersidan för att på det sättet kunna stoppa Trumps fredsplan. Den första ledare som de därför har värvat till partiet är den tidigare kolumnisten på Jerusalem Post och författaren till den berömda boken The One State Solution (Enstatslösningen), Caroline Glick. Förhoppningen är att det nya partiet kommer att bli tillräckligt stort för att kunna förhindra Netanyahu att acceptera Trumps “deal of the century”. Av denna anledning upplever vi det viktigt att stödja Bennetts initiativ i ivrig bön.

Ytterligare ett nytt parti som bildats inför detta val leds av den tidigare överbefälhavaren för Israels armé, Benny Gantz. Partiet heter Israeliska motståndskraftpartiet. Detta parti ligger för närvarande näst högst i valprognoserna efter Netanyahus Likud parti. Gantz lever helt på sin popularitet som överbefälhavare och har fortfarande inte redogjort för sin politik. Men det kommer att vara ett mittenparti på vänsterkanten som kommer att stödja skapandet av en palestinsk stat.

Det är möjligt att Gantz kommer att kunna besegra Netanyahu och bilda regering. Eller också kommer de två partierna att gå samman för att stödja Trumps fredsplan. Av denna anledning sa Ayelet Shaked den här veckan att valet den 9 april kommer att vara ett val mellan ”den nya högern”, ledd av henne och Bennett och ”den nya vänstern” ledd av Benny Gantz. Detta är i grund och botten vad valet i praktiken kommer att handla om.

Vi uppmuntrar därför alla förebedjare att be ivrigt för framgång för Det Nya Högerpartiet för att stoppa President Trumps fredsplan att dela upp Israel och ge bort delar av Landet till en terrororganisation!

Av: Jesussajten.se.


Källor:
Brevet: https://mailchi.mp/thewatchman/thirdtemple-901341
[i] http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/253535
[ii] http://www.israelnationalnews.com/Articles/Article.aspx/22886
[iii] Ibid.
[iv] Ibid.
[v] Ibid.
[vi] https://worldisraelnews.com/trump-threatens-to-get-tough-with-netanyahu-if-peace-talks-stall-out/?utm_source=MadMimi&utm_medium=email&utm_content=%27No+Joint+Capital+in+Jerusalem+for+1000+Years%27%3B+Trump+to+%E2%80%98Get+Tough%E2%80%99+with+Netanyahu%3F+German-Jewish+Leader+Not+Jewish&utm_campaign=20181023_m147881688_%27No+Joint+Capital+in+Jerusalem+for+1000+Years%27%3B+Trump+to+%E2%80%98Get+Tough%E2%80%99+with+Netanyahu%3F+German-Jewish+Leader+Not+Jewish&utm_term=Trump+Threatens+to+_E2_80_98Get+Tough_E2_80_99+with+Netanyahu+if+Peace+Talks+Stall+Out
[vii] http://www.israelnationalnews.com/Articles/Article.aspx/22886
[viii] DEBKAFile Jan 2, 2019
[ix] http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/257227


229 besökare har läst artikeln sedan den lades upp.

Skicka in din story också! Klicka här.

Dela med vänner!

Senaste artiklarna....

Israel under massiv raketbeskjutning efter anti-terrorkampanj

Inskickad av: Jesussajten

Nytt: Följ raketlarmen direkt till höger! Senaste: Eldupphör verkar vara igång även om sporadiska raketattacker sker. Följ uppdateringen för händelseutvecklingen i Israel! För andra da...

Läs hela artikeln...

Massiv attack mot Syrien av Israel – 12 mål utplånade i effektiv attack

Inskickad av: Jesussajten

I en ny video av Amir Tsarfati (nedan) får vi insiderinformation från vad som händer i Israel och runt omkring landet. I en video den 2 juli 2019 får vi reda på att i senaste attacken mot Syrien ...

Läs hela artikeln...

Bli en av 10000 bedjare för Sverige?

Inskickad av: Jesussajten

Vi hoppas du vill ta en stund och komma med också! Fler och fler anmäler sig redan! Känner du att du vill stå upp och bedja för Sverige och dess situation finns ett bra alternativ: bönerörel...

Läs hela artikeln...

Stora översvämningar i Iran - ingen statlig hjälp till medborgarna men stöd till terror

Inskickad av: Jesussajten.se

Under de senaste dagarna har det varit stora översvämningar i södra Iran. Dessa nyheter verkar dock inte nå ut till så många och styret i Iran har inga större ambitioner på att hjälpa de utsa...

Läs hela artikeln...

Massivt Israeliskt svar på Hamas terrorraket - 4 timmars attack mot Gaza

Inskickad av: Jesussajten.se

På kvällen den 25 mars slog Israel till mot Gaza i en offensiv från luften, flera timmars attack pågår och en vapenvila rapporteras vara igång 24:00 svensk tid. Hamas sköt på morgonen en r...

Läs hela artikeln...

Börjar ett konservativt block formas? - Både positiva och negativa tecken...

Inskickad av: Jesussajten.se

Ännu en bönehelg för Sverige och har gått av stapeln i Uppsala där Lars Enarson har lett 3 dagar av bön för Sverige och Israel. Totalt samlades runt tusen deltagare på de tre mötena och et...

Läs hela artikeln...

Klimatreligionen avslöjad - Jan Sköld talar på Eldskonferens 2019

Inskickad av: Jesussajten.se

Lider du av klimatångest och annan klimatpåverkan via TV och politik? Då bör du lyssna på bibellärare och profeten Jan Sköld som tar upp den senaste religionen att nå världen: Klimatreligione...

Läs hela artikeln...

Valet i Israel - kampen för landet påverkar oss

Inskickad av: Jesussajten.se

I ett laddat bönebrev från Lars Enarson får vi dagsaktuell information om läget i Israel inför valet i april. Det verkar stå mellan elitpolitikern Netanyahu mot ett block av nationalister i ett ...

Läs hela artikeln...

Per-Arne Imsen - Inga andra gudar

Inskickad av: Jesussajten.se

Per-Arne Imsen har varit i Vetlanda friförsamling och talat om sin bok "Inga andra gudar". Han tar upp händelser i världen - katolska kyrkan med påven i spetsen går med snabba steg mot att göra ...

Läs hela artikeln...

President Trump talade på bönefrukost i USA

Inskickad av: Jesussajten.se

I ett tal till en stor samling troende delade president Trump ett flertal "kontroversiella" ståndpunkter som PK-eliten i Sverige skulle fördöma och förlöjliga. Kanske de sitter och filar på sina...

Läs hela artikeln...